”Kıbrıs'ın çözümü AB için önemli ”

AB Başkanı Rompuy Güney Kıbrıs'ı ziyaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LEFKOŞA - Avrupa Birliği (AB) Başkanı Herman Van Rompuy, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunmasının Avrupa Birliği için önemli olduğunu söyledi.

11 Şubatta yapılacak olan AB olağanüstü zirvesi hazırlık çalışmaları çerçevesinde Kıbrıs Rum Kesimine gelen Rompuy, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la görüştü.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Rompuy, Kıbrıs sorununun çözümlenmesinin, AB ve Akdeniz bölgesinin istikrarına olumlu katkıda bulunacağını kaydederek, "Kıbrıs sorununun çözümü AB için önemli" dedi.

Rompuy, Avrupa Birliği'nin Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunmasını amaçlayan çalışmalara yardımcı bir rol oynamaya hazır olduğunu da söyledi.

Rum lider Dimitris Hristofyas da, AB'nin, Kıbrıs sorununa çözüm bulma çabalarına katkıda bulunmasını talep ederek, çözümün içeriğinin Avrupa normlarına, ilke ve değerlerine dayanması, insan haklarına saygı duyması gerektiğini ifade etti.

Hristofyas-Van Rompuy görüşmesinde, Kıbrıs sorunu, yasa dışı göç, küresel ekonomik kriz, iklim değişikliği ve AB'nin geleceği ele alındı.