Kredi kartı bilgilerini çaldılar

Citigroup, Kuzey Amerika'daki on binlerce müşterisinin kredi kartı bilgilerinin bilgisayar korsanlarının eline geçtiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HONG KONG - Citigroup şirketi, Kuzey Amerika'daki on binlerce müşterisinin kredi kartı bilgilerinin bilgisayar korsanlarının eline geçtiğini açıkladı.

Merkezi New York'ta bulunan Citibank'ın açıklamasında, kısa süre önce yapılan rutin kontrollerde, müşterilerinin yüzde birinin hesap bilgilerine bakıldığının tespit edildiği bildirildi.

Bankanın 2010 yıllık raporuna göre, Kuzey Amerika'da 21 milyon kredi kartı müşterisi bulunuyor.

Ne kadar müşterinin hesap şifrelerinin kırıldığı belirtilmezken, bilgisayar korsanlarının, bankanın internet şubesinden müşterilerin adları, hesap numaraları ve elektronik posta adresleri dahil temas bilgilerine ulaşabildiği kaydedildi.

Bilgisayar korsanlarının söz konusu müşterilerin sosyal güvenlik numaralarına, doğum tarihlerine, kartın bitiş tarihi ile kart güvenlik kodu bilgilerine ise erişim sağlayamadığı belirtildi.

Müşterilerin güvenliği için daha fazla ayrıntı açıklamadıklarını kaydeden banka yetkilileri, bu sorundan etkilenen müşterilerle temasa geçildiğini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir