Kriz yine bankacıları vuracak

Küresel bazda bankalar, global ekonomiye ilişkin kaygılarla işten çıkarmaları da kapsayan sert önlemler almaya başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Küresel bazda bankalar, ekonomik büyüme hızında görülen yavaşlama, küresel ekonominin tekrar durgunluk dönemine gireceğine yönelik söylentiler ve Euro Bölgesi'nde görülen borç krizinin bankaları olumsuz yönde etkileyeceğine ilişkin beklentiler nedeniyle işten çıkarmaları da kapsayan sert önlemler almaya başladı.

Aralarında Royal Bank of Scotland, Lloyds Banking Group, Citigroup ve Bank of America'nında olduğu büyük bankalar finansal krizin ardından çalışanlarını işten çıkarma yoluna gitmişti.

ABD ve Avrupa'da HSBC, Lloyds Banking, Bank of America, UBS, Barclays, Royal Bank of Scotland ve Credit Suisse'in de bulunduğu pek çok banka da önümüzdeki bir kaç yıl içinde işten çıkarmaları artıracaklarına ya da verdikleri ikramiyeleri sıfır seviyesine indirebileceklerine yönelik açıklamalar yapıyor.

ABD'nin en büyük bankası Bank of America (BofA) bu sabahki açıklamasında önümüzdeki bir kaç yıl içinde 30 bin kişiyi işten çıkaracağını, bu şekilde 5 milyar dolar tasarruf yapmayı hedeflediğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir