Kül bulutları yeniden geldi

Kuzey İrlanda'nın bazı havaalanlarından uçuş yapılamıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Kuzey İrlanda'daki bazı havaalanlarından yeni kül bulutları nedeniyle karşılıklı uçuşlar yapılamıyor.

İngiltere Sivil Havacılık Kurumu, İzlanda'daki yanardağ patlaması sonucu oluşan yeni kül bulutlarının ülkenin kuzeybatısına yaklaşmasıyla uçuş güvenliğini tehdit edebileceği gerekçesiyle Belfast ile The Isle of Man's Ronaldsway gibi havaalanlarından karşılıklı uçuşları durdurdu.

İrlanda Havacılık Kurumu (IAA), Atlantik'in kuzeyinden gelen kül bulutlarının yeniden İrlanda üzerinde yoğunlaşması nedeniyle Sligo, Donegal ve Knock havalimanlarının bir süreliğine çalışmayacağını bildirdi.

Meteoroloji yetkilileri, kül bulutlarının yarından itibaren ülke geneline yayılabileceği uyarısında bulunurken, yolculara seyahat etmeden önce hava yolu şirketleriyle irtibata geçmeleri tavsiye ediliyor.

İzlanda'daki yanardağ patlamasından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İngiltere'nin hava sahası geçen ay 6 gün kapalı kalmıştı.

İzlanda'daki yanardağın faaliyeti arttı

İzlanda'daki Eyyafyallayökül Yanardağı'nın faaliyetinde hafif artış olduğu bildirildi.

Yanardağ uzmanlarından Björn Oddsson, son 48 saatte faaliyetin arttığını, kül bulutlarının yeniden 8 bin metreye çıktığını belirtti.

İzlanda Üniversitesinden Oddsson, önceki günlerde kül bulutlarının 6 bin metre civarında olduğunu belirterek, bu durumun hava trafiğini nasıl etkileyeceğine ilişkin soruya da, tahminde bulunmanın güç olduğunu, rüzgara göre durumun anlaşılabileceğini ifade etti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir