Kusayr'da ölen Hizbullah militanı sayısı 50'yi aştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BEYRUT - Suriye'nin Humus kentine bağlı Kusayr ilçesinde, iki gündür Esed rejimi ve beraberindeki Hizbullah militanları ile Özgür Suriye Ordusu arasında çıkan çatışmalarda öldürülen Hizbullah militanı sayısının 55'e yükseldiği bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Humus'un Kusayr ilçesinde rejim güçleri saflarında çatışan 30 Hizbullah üyesini öldürdüğünü, rejime ait 7 tankı da imha ettiğini duyurdu.

AA muhabirinin Hizbullah Örgütü'ne yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre dün Kusayr'da meydana gelen çatışmalarda hayatını kaybeden 25 Hizbullah militanının cesetleri Lübnan'ın çeşitli kentlerine ulaştı. Çatışmalarda yaralananların ise Baalbek'teki Daru'r-Rahme hastanesine kaldırıldığı kaydedildi. Hizbullah Örgütü'nden şu ana kadar Kusayr'da ölen militanların sayısına ilişkin açıklama yapılmazken, dün ölen 25 Hizbullah militanı ile Kusayr'da ölen Hizbullah militanı sayısının 55'e yükseldiği ifade edildi.

SRGC ayrıca savaş uçaklarının Humus'un Telbise ve Rastan ilçelerini bombaladığına işaret ederek, Humus'ta muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerin havan topu ve roket saldırılarına maruz kaldığını bildirdi.

Öte yandan Suriye Resmi Haber Ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Kusayr'a gerçekleştirdiği operasyonlarda, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini açıkladı.