Londra'da G20 öncesi 'olaylı protesto' planlanıyor

Anarşist grupların polisin önlem almasını engellemek için eylem detaylarını sır gibi sakladığı belirtiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA - G20 Zirvesi öncesinde İngiltere'nin başkenti Londra'da hayatı durdurmayı hedefleyen anarşist grupların, "iş kuleleri" diye anılan ünlü finans kuruluşları ve firmalara ait gökdelenleri de hedefleri arasına aldıkları, bu tür binalara yapılacak baskınlarla buraların elektriğinin kesilmesinin planlandığı bildirildi.

Londra'nın ünlü gökdelenleri Canary Wharf ve BT kulesinin de hedeflenen binaların arasında bulunduğu, buralara yapılacak baskınların polisi şaşırtmak için, Zirve'nin açılacağı ve yapılacağı 1-2 Nisan günlerinden önce gerçekleştirilebileceği belirtildi.

Anarşist grupların polisin önlem almasını engellemek için eylem detaylarını sır gibi sakladığı, bu detayların hiçbir internet sitesinden ilan edilmediği gibi, kendi taraftarlarına da "ağızdan ağza" söylenerek duyurulmasının benimsendiği kaydedildi.

G20 ile ilgili ilk gösterinin gelecek cumartesi günü Londra'nın merkezinden başlayacağı ve barışçıl grupların bir araya geleceği ifade ediliyor. Ancak polis kaynakları bu yürüyüşün de anarşist grupların sızmasıyla "olaylı bir protestoya" dönüşebileceğine işaret ediyor.