Lübnan ordusundan DEAŞ'a karşı operasyon

Ordu güçleri, "Dağların Şafağı" isimli operasyonun altıncı gününde, DEAŞ'e karşı ilerlemeye devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Lübnan ordusunun, ülkenin doğusundaki Ra's Baalbek, El-Fakiha ve El-Kaa kasabalarının dağlık bölgelerinde yürüttüğü "Dağların Şafağı" isimli operasyonun altıncı gününde, terör örgütü DEAŞ'a karşı ilerlemeye devam ettiği bildirildi.

Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "operasyonun altıncı gününde, DEAŞ unsurlarına karşı ilerlemenin devam ettiği ve teröristlerden geri alınan bölgelerdeki mayın temizliğinin sürdüğü" ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, lojistik desteğin artırıldığına işaret edilerek "operasyonun dördüncü ve son aşamasına geçildiği" vurgulandı. Söz konusu aşamanın ayrıntılarına ilişkin ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, bugünkü bakanlar kurulu toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, "ordunun operasyon sırasındaki ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını ve şimdiye kadar sağlanan başarıdan dolayı mutlu olduklarını" söyledi.

Başbakan Saad Hariri de kurtarılan bölgelerin yeniden teröristlerin eline geçmemesi için gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti.

Hariri, dün de operasyon bölgesine yaptığı ziyaret sırasına yaptığı açıklamada "Lübnan topraklarını savunacak yegâne unsur dağlık bölgelerde güvenliği sağlayan ordudur. Bizim görevimiz ise ordunun topraklarımızı korumak için duyduğu tüm ihtiyaçları sağlamaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Ordunun DEAŞ'a karşı operasyonu altıncı gününde

Lübnan ordusunun 19 Ağustos'ta başlattığı "Dağların Şafağı" isimli operasyon bugün altıncı gününe girdi.

Terör örgütü DEAŞ tarafından yerleştirilen mayınlar dolayısıyla geri alınan bölgelerde güvenliğin sağlanması zaman alıyor. Lübnan ordusu mayın temizliğinin yanı sıra bölgede yeni yollar açmak için mühendislik çalışmaları da yürütüyor. Mayın temizleme çalışmaları dolayısıyla operasyon zaman zaman duruyor.

Operasyonda şu ana kadar Lübnan ordusundan 5 asker öldü, 17 asker yaralandı.