”Morgan Stanley, başka bir bankayla birleşmeyi düşünüyor”

New York Times, Lehman Brothers gibi kötü bir sonla karşılaşmak istemeyen Morgan Stanley'in diğer seçenekleri de düşündüğünü yazdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, Wachovia Bankası ya da başka bir bankayla birleşmeyi düşünüyor.

New York Times Gazetesi'nin internet sitesindeki habere göre, Morgan Stanley'in üst yöneticisi John J. Mack, Wachovia Bankası'ndan kendileriyle ilgilenildiğine dair bir telefon aldı. Haberde, Lehman Brothers ve Bear Stearns gibi kötü bir sonla karşılaşmak istemeyen Morgan Stanley'in diğer seçenekleri de düşündüğü, diğer bankaların da Morgan Stanley ile ilgilendiği ifade edildi. New York Times, görüşmelerin ilk aşamasında olduğunu ve bir anlaşma çıkmayabileceğini, eğer bir anlaşmaya varılırsa bunun Morgan Stanley'in artık sona geldiğinin işareti olacağını yazdı. Geçen yılı kötü geçiren Wachovia'ın da birleşmek için ortaklar aradığı belirtiliyor. Şirketin, satış dahil olmak üzere potansiyel seçenekleri değerlendirmek için Goldman Sachs'a yetki verdiği belirtildi.

Bu yılın başında Morgan Stanley'in bir anlaşma için Wachovia Bankası'yla görüştüğü, ancak karşılık bulamadığı da ifade edildi.

Bu arada gazete, John J. Mack'in, Citigroup'un üst yöneticisi Vikram S. Pandit'i birleşme konusunda aradığı, ancak bu girişiminin başarısız olduğunu bildirdi. Görüşmelere tanıklık eden kişilerin verdiği bilgiye göre, Morgan Stanley'in üst yöneticisi Mack, Pandit'e, "Birleşmek için ortağa ihtiyacımız var ya da başaramayacağız" dedi. Pandit, Citigroup'un birleşmeyle ilgilenmediğini belirtti. Morgan Stanley'den bir sözcü ise Mack'in, Pandit ile görüştüğü iddiasını reddetti.