Morgan Stanley Türk bankaları için hedeflerini aşağı çekti

Hazırlanan rapor göre bankalar makro-ekonomideki gelişmelerin olası etkilerini hafife alıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

LONDRA - Morgan Stanley tarafından bugün yayınlanan bir raporda Türk bankacılık sektörüne ilişkin değerlendirmelere yer verildi. Morgan Stanley sektörün 2009-2010 hisse başına kar beklentisini yüzde 40 ila 20 oranında düşürdü.

Makro ekonomide yaşanan gerilemenin bankacılık sektörü üzerindeki muhtemel etkilerinin piyasalar tarafından hafife alındığını öne süren Morgan Stanley, banka hisselerinin fiyatlarının yukarı gittiğini ve kısa vadede bir aşağı hareket riski olduğuna dikkat çekti.

Bankalar için kısa vadede karların aşağı yönlü reviz edilmesi riski olduğu, kredi piyasalarındaki daralamanın sürmesine bağlı olarak gelirlerde hayal

kırıklığı yaratacak seviyelerin görüldüğü belirtildi. Banka hisselerinde yukarı hareketlerin sınırlı olacağına inandığını dile getiren Morgan Stanley, Garanti Bankası'nı 'piyasa seviyesinde getiri', İşbankası'nı 'piyasanın altında getiri' seviyesine düşürüken, Akbank hisseleri için tavsiyesini 'piyasanın altında getiri' olarak korudu.

Morgan Stanley, raporunda Akbank'ın 12 aylık fiyat hedefini 5.2 TL'den 4.3 TL'ye, Garanti Bankası'nın fiyat hedefini 3.2 TL'den 2.6 TL'ye ve İşbankası'nın fiyat hedefini ise 3.9 TL'den 3.5 TL'ye düşürdü.