Müzakere için 3 şart!

Yumruk Lideri Kliçko, Hükümetle müzakerelere oturmak için 3 şart sundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KİEV - Muhalefet Parti Udar (Yumruk) Lideri Vitaliy Kliçko, hükümetle müzakere için "tutuklu bulunan 14 eylemcinin serbest bırakılmasını, barışçıl göstericilere ve öğrencilere yapılan şiddetin cezalandırılmasını ve İçişleri Bakanı Vitaliy Zaharçenko ile Başbakan Nikolay Azarov'un istifa etmelerini" istedi.

Yalnızca bunlar gerçekleştikten sonra bu krizden çıkabilmek için bir sonraki adım üzerinde tartışılabileceğini ifade eden Kliçko, Letonya örneğini vererek alışveriş merkezinde yaşanan trajediden sonra hükümetin gönüllü olarak istifa ettiğini ve bu şekilde politik sorumluluk alarak örnek teşkil ettiklerini söyledi. Kliçko açıklamasında; "Bunun yerine ülkeyi politik ve ekonomik krize sokan Azarov Hükümeti istifa olasılığını bile dile getirmiyorlar" dedi.

"Öğrenciler cezalandırılmayacak"-

Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov bir televizyon programına yaptığı açıklamada "Rakiplerimizin şüphe duydukları araştırmaların objektif bir şekilde yapılması için bağımsız bir grup oluşturmak için hazırız" dedi. Oluşturulacak grubun tarafsız ve adil olması gerektiğini vurgulayan Azarov; "Bu grubun çalışması için gerekli koşulları sağlayabileceğimiz kanısındayım. Fakat öncelikli olarak göstericilerin içinde bulunduğu kamu binaları boşaltılarak çalışmasına izin verilmeli" dedi ve Ukrayna Anayasası'nı tanıyanlarla müzakere masasına oturulabileceğini ekledi.

Azarov, barışçıl politik eylemlere katılan öğrencilerin herhangi bir cezaya maruz kalmayacaklarını ve güvenle okullarına dönebileceklerini söyledi. Azarov açıklamasında; "Biz öğrencilere kesinlikle herhangi bir cezayi işlem uygulamayacağımızı söylüyoruz. Onların şu an ana görevi bilgi edinmektir. Hiçbir öğrenci, siyasi mitinglere katıldığı için bir ceza almayacaktır. Öğrencilere bu konuda verilen yanlış bilgi, asılsız söylentilerden ibarettir" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir