Nijerya'da 'dehşet ormanı'ortaya çıkarıldı

Nijerya'da ortaya çıkan 'dehşet ormanı'nda 20'den fazla kişinin çürümeye yüz tutmuş cesetleri ve levhalara zincirlenmiş 10 kişi bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LAGOS - Nijerya'nın güneybatısında Oyo eyaletine bağlı Ibidan kentinde ormanlık alanla bir mağarada 20'de fazla kişinin çürümeye yüz tutmuş cesetleri ve levhalara zincirlenmiş 10 kişi bulundu. 

Emniyet görevlisi Muhammed İndibawa, AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, ''korkunç keşif üzerine tüm ormanının araştırıldığını, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, 5'i polis ve güvenlik görevlisi olmak üzere tutuklananların olduğunu'' söyledi. 

Gençlerin, pazar gecesi Lagos-Ibidan otoyolu üzerindeki Soka ormanında yardım isteyen birinin çığlığını duymaları üzerine keşfedilen mekanın, kordon altına alındığı ve zırhlı araçların bölgeye yerleştirildiği belirtildi. 

Bölgede parçalanmış ve çürümeye yüz tutmuş 20'den fazla kişinin cesetlerinin yanısıra tamamlanmamış binalarda zincirlenmiş, insanlık dışı koşullarda en az 10 kişinin bulunduğu kaydedildi. 

Bölgede aynı zamanda suçluların sığındığından şüphelenilen bir mağaranın yer aldığı, adli tıp uzmanlarının ormanda araştırma yaptığı bildirildi. 

Muhammed İndibawa, ''Sizi temin ederim bu olayı aydınlatacağız'' derken, kurtarılanların hastaneye kaldırıldığını söyledi. 

Tıbbi kaynaklar da kurtarılan bir kadının hastanede yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir