Pakistan'da intihar saldırısının önüne geçildi

El Kaide ile bağlantılı yasadışı bir gruba yönelik operasyonda 7 militan ile intihar saldırısı malzemeleri, eroin ve çok sayıda patlayıcı ele geçirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

KARAÇİ - Pakistan polisi, El Kaide ile bağlantılı yasadışı bir gruba yönelik operasyonda 7 militan ile intihar saldırısı malzemeleri, eroin ve çok sayıda patlayıcı ele geçirdi.

Polis müfettişi Feyyaz Han, Karaçi'de dün bir eve düzenlenen baskında Leşkeri Cengvi örgütüne bağlı militanların yakalandığını, bu militanların önemli hükümet binalarına ve üst düzey yetkililere saldırı düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Feyyaz Han, ayrıca olay yerinde 3 intihar yeleği ve 2 kilogram eroin ile 4 AK-47 silahı, 4 tabanca, 15 kilogram patlayıcı bulduklarını kaydetti.

Han, yakalananlar arasında eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile eski Başbakan Şevket Aziz'e suikast girişimi planlamasında yer alan Muhammed Şehzad adlı bir zanlının da bulunduğunu ifade etti.

Leşkeri Cengvi, Müşerref'e iki suikast girişiminde bulunmakla ve Wall Street muhabiri Daniel Pearl'ün başı kesilerek öldürülmesi olayıyla suçlanıyor.