Philip Morris ile Garanti, bakkallara mikro finansmanla destek olacak

Proje, PMSA ürünleri alımlarında bakkalların işletme sermayelerine destek olarak alım gücü sağlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Philip Morris SA (PMSA) ve Garanti Bankası Ortak Kart işbirliği ile bakkallara yönelik mikro finansman projesi başlatıldı.

PMSA'dan yapılan yazılı açıklamada, projenin, Garanti Bankası Ortak Kart ile PMSA ürünlerinin alımlarında bakkalların işletme sermayelerine destek olarak alım gücü sağladığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, proje çerçevesinde Garanti Ortak Kart'ın sağladığı güvence ile satış noktalarına belli bir işletme sermayesi tahsis edilirken, PMSA ürün alımlarında peşin yerine 7 güne kadar vade yaptırılabiliyor. Ayrıca tahsis edilen Garanti Ortak Kart'la satış noktaları mikro finansman limitleri dahilinde alımlarını vadeli olarak yapabiliyor.

PMSA satış temsilcilerinin, ödeme noktası özelliği de taşıyan Garanti POS terminallerinden Ortak Kart borç ödemelerini de tahsil edebildikleri kaydedilen açıklamada, bu durumun, genelde gün boyu bir kişi tarafından işletilen bakkalların dükkanlarını kapatarak bankaya gitme sorununu ortadan kaldırdığına işaret edildi.

Verilen bilgiye göre Garanti Ortak Kart, firmaların, kendileri veya distribütörleri aracılığıyla, bayilerine yapmış oldukları satışların karşılığında oluşan nakit ve belge akışını düzenleyen ve vadeli alışverişe imkan veren bir kart sistemi oluşturuyor.