”Putin ile Medvedev arasında anlaşmazlık yok”

Rusya Başbakan Yardımcısı Kozak, "Ben ikisi arasında herhangi bir konuyla ilgili anlaşmazlık bulunmadığını çok kesin olarak biliyorum" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MOSKOVA - Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitriy Kozak, Başbakan Vladimir Putin ile Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev arasında anlaşmazlık bulunmadığını söyledi.

Kozak, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "Ben ikisi arasında herhangi bir konuyla ilgili anlaşmazlık bulunmadığını çok kesin olarak biliyorum" dedi.

Putin ile Medvedev'in anayasa tarafından belirlenen görevlerini yerine getirdiğini belirten Kozak, "Anayasal iki kurumun başında olan iki kişi arasında herhangi bir anlaşmazlık veya görüş ayrılığı yok" diye konuştu.

Kozak, Rusya'nın küresel ekonomik krizle nasıl mücadele ettiği yolundaki bir soru üzerine de Rus ekonomisinin yüksek döviz rezerviyle desteklendiğini belirterek, "Şükürler olsun ki, geçmişte biriktirilen (döviz) rezervler var. Hükümet, bu yüzden son derece kendinden emin" ifadesini kullandı.

Küresel ekonomik krizden en fazla etkilenen ülkelerin başında gelen Rusya'da, krizle mücadele yöntemi konusunda Medvedev ile Putin arasında görüş farklılıkları bulunduğu iddia edilmişti.

Ekonomistler, Rusya'da gayri safi milli hasılanın bu yıl yüzde 2,2 oranında azalacağını tahmin ediyor.