"ABD ekonomisi dinamik ve dirençli"

San Francisco Fed Başkanı Williams, "ABD ekonomisi dinamik ve dirençli"şeklin konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

San Francisco Fed Başkanı John Williams, ABd ekonomisinin dinamik ve dirençli olduğunu ve eski Kongre üyesi Ron Paul'un sürekli olarak uyarısın yaptığına benzer bir finansal krizin gelişmekte olmadığını söyledi.

Bir konferansta konuşan Williams, hisse senedi piyasalarındaki baygınlığın ekonomik görünümü değiştirmediğini ve yaşanan hareketlerin piyasa katılımcıların global gelişmeleri anlama çabaları olduğunu vurguladı.

Williams, "Fed normalleşme sürecine doğru kademeli şekilde hareket ediyor ve hisse senedi fiyatlarında geçen yıl görülen tepe noktalarda olmamamız sürpriz değil. Hisse senedi piyasalarındaki düşüşler ılımlı ekonomik büyüme beklentimi değiştirmedi" diye konuştu.

Büyüme tahminini düşürdü

Öte yandan Atlanta Fed, cuma günü açıklanan ve hayal kırıklığı yaratan perakende satış ve sanayi üretim verilerinin ardından 4'üncü çeyrek GSYH büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti. Atlanta Fed, 11 Ocak tarihinde yayınladığı raporda yüzde 1,0'da yüzde 0,8'e indirdiği büyüme tanminini Cuma günü yüzde 0,6'ya revize etti.