"Gelecek yıllarda kademeli olarak büyüme olacak"

ECB Başkanı Trichet, mevcut para politikalarının, yüksek enflasyonun önüne geçilmesinde yardımcı olacağına inandığını aktardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BRÜKSEL - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet, Euro Bölgesi ekonomisinin, bu yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde büyümesinde görülecek düşüşten sonra gelecek yıllarda kademeli olarak büyüyeceğini söyledi.

Trichet, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, ECB'nin mevcut para politikasının, yüksek enflasyonun önüne geçilmesinde yardımcı olacağına inandığını ve kesinlikle orta dönemde fiyat istikrarını sağlamada kararlı olduğunu söyledi.

Büyüme konusundaki belirsizliğin özellikle yüksek olduğunu ve kötü büyüme ve yüksek enflasyon riski bulunduğunu yineleyen Trichet, ''Şimdiki durgun dönemden sonra gelecek yıllarda kademeli olarak düzeleceğiz. Petrol fiyatlarının, Temmuz ayında zirveye ulaştıktan sonra düşmesi, harcanabilir gelirin güçlenmesine yardımcı olacak'' dedi.

Petrol üreticilerinin de sorumlu davranması gerektiğini söyleyen Trichet, ABD'de hükümetin konut finansman şirketleri Fannie Mae ve Freddie Mac'i kurtarmaya karar vermesini kutlayarak, mali piyasalardaki kriz nedeniyle bu kararın haklı olduğunu belirtti.