"Yürütme konusunda öneriler yaptık"

Talat ve Hristofyas, bugünkü görüşmesinde "yürütme" konusunu ele aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile bugünkü görüşmesinde "yürütme" konusunu ele aldıklarını ve her iki tarafın yeni öneriler yaptığını açıkladı.

Talat, Hristofyas'la görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığına dönüşünde yaptığı açıklamada, bugünkü görüşmede, "bundan sonra birbirlerine farklı konularda kağıtlar vererek değil, konuları tartışarak ve bu şekilde ortak noktaya varmaya gayret göstererek ilerleme sağlama hususunda fikir birliğine vardıklarını" belirtti.

Güzelyurt'taki Ay. Mamas Kilisesinde yapılacak ayin için Yeşilırmak Kapısından yapılacak geçişler konusunda geçenlerde meydana gelenleri de ele aldıklarını ifade eden Talat, "bu konuyu kapatmayı ve geleceğe bakmayı kararlaştırdıklarını" söyledi.

Toplantıdan sonra, müzakerelerin yapıldığı salonda eserleri sergilenen sanatçılara yönelik olarak BM tarafından düzenlenen kokteyle katıldıklarını da kaydeden Talat, sergiyi de gezdiklerini belirtti.

Talat, bir gazetecinin, "Rum medyasında Hristofyas'ın bugünkü görüşmede kayıplar ve vatandaşlık konusunu gündeme getireceğinin yer aldığını" hatırlatarak bu konuların gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine Talat, "Bu baş başa görüşmede gündeme getirilebilir, ama görüşmenin konusu değil" dedi.

Kayıplar konusundaki çalışmaların iyi bir şekilde devam ettiğini ve bu konuyu politize etmemek gerektiğini belirten Talat, "Bunlar anlaşılan politize edilmesini ve çözümlenmemesini isteyenlerin kışkırtmasıdır" dedi.