Ramadi'den büyük kaçış

Irak'ın Ramadi kentindeki çatışmalar nedeniyle son iki ayda yaklaşık 25 bin ailenin evini terk etmek zorunda kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Derbaz Muhammet yaptığı açıklamada, Enbar vilayetinin merkezi Ramadi kentindeki çatışmaların 2 aydır devam ettiğini söyledi.

Halkın kenti terk ettiğini ifade eden Muhammet, "Çatışmalar nedeniyle yaklaşık 25 bin aile, evini terk etti. Bu aileler, başkent Bağdat, güneydeki yerleşim yerleri ve Kürdistan bölgesine sığındı" dedi. 

İlk göç dalgasında 20 bin ailenin yer değiştirdiğini anlatan Muhammet, Ramadi'nin, DAEŞ'in eline geçmesinin ardından 5 bin ailenin daha yollara düştüğünü söyledi. 

Çok dağınık ve düzensiz bir sığınmacı akını gerçekleştiğini vurgulayan Muhammet, muhacirlerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için 15 tırlık yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdıklarını dile getirdi.

"Yardım depoları boşalıyor"

Öte yandan, Birleşmiş Milletler Irak’a Yardım Misyonundan (UNAMİ) yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 25 bin kişinin DAEŞ'in saldırılarının ardından, Enbar'ın merkez ilçesi Ramadi'den kaçarak Bağdat'a doğu yöneldiği ifade edildi.

Uluslararası kurumlar ve diğer yardım ajanslarının gıda, su, tıbbi malzeme, çadır dağıtmaya başladığı kaydedilen açıklamada, "Irak'ta yardım için gerekli malzemeler tükenmeye başladı. Yardım depoları boşaldı" denildi.

DAEŞ, Ramadi'ye yönelik saldırılarıyla, önce hükümet binalarını, 17 Mayıs'ta da merkez ilçenin tamamını ele geçirmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir