Riyad'daki Ritz-Carlton Oteli, "dünyanın en lüks hapishanesi"ne dönüştü.

Suudi Arabistan'da 11 prens, dört bakan ve onlarca işadamının yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınmasıyla başlayan sarsıntı devam ederken, gözaltına alınanların tutulduğu Riyad'daki Ritz-Carlton Oteli, "dünyanın en lüks hapishanesi" haline geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suudi Arabistan'da yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan çok sayıda prens, bakan ve işadamının tutulduğu Riyad'daki beş yıldızlı Ritz-Carlton Oteli, "dünyanın en lüks hapishanesi"ne dönüştü.

BBC'nin haberine göre, sayısız devlet başkanı, başbakan ve farklı ülkelerin kraliyet ailelerinin sık sık konakladığı Riyad'daki Ritz-Carlton Oteli, gözaltı dalgasının ardından adeta bir "altın kafese" dönüştü.

Lüks otel, sadece birkaç ay önce ABD Başkanı Donald Trump ve ailesini ağırlamıştı.

Gözaltılar sonrası tüm rezervasyonları iptal eden otelin son halini gösteren bir video, New York Times gazetesi tarafından yayınlandı. Videoda güvenlik gücü olduğu sanılan kişiler, yere serilmiş battaniyelerle yatıyor. Etrafta üniformalı kişiler ve silahlar da görülüyor.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre ise, yolsuzluk operasyonu sonrasında otelde kalan misafirler farklı otellere yerleştirildi.

Suudi Arabistan yönetiminin, aralarında dünyanın en zengin isimlerinin de yer aldığı şüphelileri hapse atamayacağı için böyle bir çözüm bulduğu da belirtildi.

Suudi Arabistan'daki 1200 banka hesabı dondurulduSuudi Arabistan'daki 1200 banka hesabı donduruldu

 

Suudi Arabistan’daki operasyon Türkiye’yi etkiler mi?Suudi Arabistan’daki operasyon Türkiye’yi etkiler mi?