Rusya'da işsizlik oranı artıyor

Rusya'da yapılan araştırmaya göre artan işsizlik oranının ülkede önemli bir sorun haline gelebileceği bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya'da işsizlik oranının giderek arttığı ve önlem alınmaması halinde bunun gelecekte ülke için önemli sorunlardan birini oluşturacağı belirtildi.

Rus İzvestiya gazetesinde yayımlanan haberde, Rusya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi tarafından yapılan araştırmada giderek artmaya başlayan işsizlik oranının ülke için önemli bir sorun haline gelebileceği vurgulandı.

İzvestiya, küresel finansal krizin birçok ülkede işsizlik oranını artırdığını, ancak Rusya'da şu anda toplu işten çıkarmalarının söz konusu olmadığını belirterek, Rusya'da çalışanların şimdilik ücretli izne çıkartıldığını kaydetti.

Haberde, resmi verilere göre ülkedeki işsizlik oranının yüzde 2 oranında olduğu ancak son ekonomik kriz ve resmi olmayan veriler göz önünde bulundurulduğunda işsizlik oranının yüzde 6-7 oranında olduğu, bunun da şimdilik çok büyük bir sorun teşkil etmediği belirtildi.

Rusya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi tarafından yapılan ankete katılanların yüzde 43'ü Rus ekonomisinde yaşanan sorunlar yüzünden işsizliğin artmaya başladığını söylerken, katılımcıların yüzde 13'ünün Rusya'da işsizlik sorunu olmadığı yanıtını verdi.

Araştırmaya katılanların yüzde 62'si ne kendilerinin ne de bir yakınlarının işini kaybettiği yanıtını verirken, katılımcıların yüzde 10'u son bir ayda işini kaybettiğini veya işini kaybeden bir yakınları olduğunu söyledi.