Rusya'nın CDS'leri iki yılın zirvesinde

Rusya'nın beş yıllık CDS'leri yaklaşık iki yılın en yüksek seviyesini gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA/MOSKOVA - Rusya'nın beş yıl vadeli borcunu iflasa karşı sigortalamanın maliyeti, Batılı ülkelerin olası yaptırımlarının bu ülke üzerindeki etkisine dair endişelerin artmasıyla bugün yaklaşık iki yılın en yüksek seviyesini gördü.

Markit verilerine göre, Rusya'nın beş yıllık kredi iflas takas (CDS) primi bugün 18 baz puanlık artışla 285 baz puana yükseldi.
              
Rusya'da endeks beş yılın en düşüğünü gördü

Rusya'da borsa endeksleri, Kırım'da pazar günü yapılacağı açıklanan ve Batılı ülkelerin yaptırımlarını harekete geçirmesi beklenen referandum öncesinde bugün 2009'dan beri görülen en düşük seviyelere geriledi.

Rusya'nın MICEX borsa endeksi .MCX yüzde 5 üzeri düşüşle Ekim 2009'dan bu yana en düşük noktayı görerek yüzde 4.6 düşüşle 1,191 puan seviyesinde yer aldı.

Batılı bir bankanın Moskova'da görevli işlemcisi, "İnsanlar olası yaptırımlar ve uluslararası dışlanma nedeniyle panik halinde. O zaman bu hisseler kimin işine yarayacak ki?" şeklinde
konuştu.

Kırım parlamentosu, halka Rusya'ya katılmayı isteyip istemediklerinin sorulacağı referandumun 16 Mart'ta yapılması için karar almıştı.