RWE, Gazprom'dan teklif aldığını doğruladı

Nabucco Projesi'nin şirketin yatırım kriterlerine en uygun proje olduğunu dile getiren RWE yetkilileri, bu projenin şirket için ilk sırada yer aldığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Alman enerji şirketi RWE, Gazprom tarafından Güney Akım Boru Hattı yapımı için konsorsiyuma katılması konusunda teklif aldığını doğruladı. RWE, Nabucco Boru Hattı Projesi için de kararlılığını açıkladı.

RWE'nin açıklamasına göre, şirket doğal gaz kaynakları ve boru hattı yollarında daha fazla çeşitlilik olmasını savunuyor.

RWE, Gazprom tarafından Güney Akım Boru Hattı yapımı için konsorsiyuma katılması konusunda teklif aldığını doğrularken, şirket yetkilileri teklifi değerlendireceklerini açıkladı.

Nabucco Projesi'nin ise şirketin yatırım kriterlerine en uygun proje olduğunu dile getiren şirket yetkilileri, bu projenin şirket için ilk sırada yer aldığını bildirdi.

RWE'nin Tedarik ve Ticaretten Sorumlu Üst Yöneticisi (CEO) Stefan Judisch, değerlendirmesinde, Nabucco'nun doğal gaz kaynakları, rezervleri ve taşıma yollarının, Avrupa'da rekabet çeşitlendirmesi için tek uygun maliyetli öncü bir girişim olduğunu ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir