Sel suların çekilmesiyle cephanelikler ortaya çıktı

Bosna Hersek Mayın Temizleme Merkezi ekipleri, sel sularının çekilmesiyle birlikte, 700 adet mermi, 2 el bombası ve mayın patlatmak amacıyla kullanılan 6 uzaktan kumanda buldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SARAYBOSNA  - Yüzyılın en büyük sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek'te, sel sularının çekilmesiyle birlikte, vatandaşların evlerinde sakladıkları silah ve cephanelikler ortaya çıkmaya devam ediyor. 

Daha önce yedi el bombası ve bir M80 Zolja roketatarın bulunduğu Şamats şehri yakınlarında, Bosna Hersek Mayın Temizleme Merkezi (BHMAC) ekipleri tarafından 700 adet cephanelik, iki el bombası ve mayın patlatmak amacıyla kullanılan altı uzaktan kumanda bulundu. 

BHMAC Brçko Sorumlusu Esad Aletiç yaptığı açıklamada, Doboy şehrinden Şamats'a yardıma gelen ekiplerce bulunan el bombalarının kullanılabilir durumda olduğunu söyledi. 

Aletiç, evlerinde silah ve mühimmat bulunduran bazı vatandaşların, sel sularını fırsat bilerek, bu silah ve diğer mühimmattan kurtulmak amacıyla, bunları sel sularına attıklarından şüphelendiklerini kaydetti. 

BHMAC ekipleri, daha önce de Şamats şehri yakınlarındaki Tişina köyünde 1 M80 Zolja roketatar ve 7 el bombası bulmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir