Silah karşıtı protestolara Beyaz Saray'dan destek

ABD’nin başkenti Washington DC'de çoğunluğu öğrenci yüzbinlerce kişi silah karşıtı protesto gösterilerine katıldı. Protestolara Beyaz Saray'dan destek geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'nin başkenti Washington DC'de çoğunluğu öğrenci yüzbinlerce kişi, Donald Trump yönetimi ile ABD Kongresinden "silah erişiminin kısıtlanması" konusunda yasal düzenleme talebinde bulundu.

Geçen hafta 17 öğrencinin öldürüldüğü Florida eyaletindeki Marjory Stoneman Douglas Lisesi'nin öncülük ettiği protesto gösterileri Washington DC'nin yanı sıra, New York, Los Angeles, San Francisco ve Chicago gibi ABD'nin büyük kentlerinde de düzenlendi.

Kongre'nin arkasında yer alan National Mall parkında toplanan protestocular, Trump yönetimine "silaha erişim yasalarını değiştirmesi" çağrısında bulundu ve ABD'nin en önemli silah lobisi olan Ulusal Tüfek Birliği (NRA) karşıtı sloganlar attı.

ABD'nin Chicago kentinde düzenlenen protestoya da havanın oldukça soğuk olmasına rağmen on binlerce kişi katıldı. Kent merkezindeki Union Meydan'ından başlayan protestoda göstericiler, silah karşıtı pankartlar açtı ve Ulusal Tüfek Birliğini protesto etti.

"Cesur genç Amerikalıları alkışlıyoruz"

Öte yandan Beyaz Saray'dan da protestolara destek veren bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Cesur genç Amerikalıların bugün Birinci Madde haklarını icra etmesini alkışlıyoruz." ifadelerine yer verildi.

ABD Başkanı Donald Trump için çocukların güvenliğinin en önemli öncelik olduğu vurgulanan açıklamada Trump'ın Kongre'ye konuyla ilgili yasaları geçme çağrısında bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada ayrıca "Başkan'ın yasal silahları yasadışı makineli tüfekler haline getiren araçlara yasak getirme sözü üzerine Adalet Bakanlığı cuma günü silah kundağına satış yasağı getirmeye karar verdi." değerlendirmesi yapıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir
ABD