Suriye'nin hesapları donduruluyor

Arap Birliği Suriye'ye ekonomik yaptırımları onayladı. Yaptırımlar, mal varlıklarının dondurulmasını Suriye Merkez Bankası ile yapılan anlaşmaların ve yatırımların durdurulmasını kapsıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Arap Birliği Dışişleri Bakanları, Suriye'ye yaptırımları onayladı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de toplanan Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısında kabul edilen yaptırımlar arasında mal varlıklarının dondurulması, Suriye Merkez Bankası ile yapılan anlaşmaların ve yatırımların durdurulması da bulunuyor.

Dışişleri Bakanları toplantısına başkanlık eden Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamad Bin Casım, düzenlenen basın toplantısında, Arap Birliği yaptırımlarını 22 üye ülkenin 19'unun desteklediğini söyledi.Casım, Arap Birliği'nin Suriye konusunda başarısız olması durumunda soruna yabancıların müdahale etmesinden kaygı duyduğunu ifade etti.

Yaptırımlar derhal uygulanmaya başlayacak

Arap Birliği Dönem Başkanı Katar'ın Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Casim Ettani, Suriye için kabul edilen tedbirlerin derhal yürürlüğe gireceğini söyledi.

Davtoğlu: Sessiz kalınması beklenemez

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de siviller öldürülürken ve Suriye rejimi masum halka artan dozda zulüm uygularken Türkiye'nin ve Arap Birliği'nin buna sessiz kalmasının beklenemeyeceğini söyledi. Davutoğlu, Arap Dışişleri Bakanları toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, birliğin Suriye ile ilgili olarak aldığı kararları ve tedbirleri Türkiye'nin desteklediğini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir