Suriye'de 'barış' süresiz olarak ertelendi

Rusya, iç savaşın yaşandığı Suriye'de barış görüşmelerinin yeniden başlamasının belirsiz bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Batılı ülkelerin Suriye'deki aşırı İslamcıları dizginleyememeleri nedeniyle Suriye barış görüşmelerinin yeniden başlamasını süresiz olarak ertelediğini söyledi.

Shoigu Batılıların desteklediği teröristlerin Rus ve Suriye hava saldırılarına rağmen Halep kentinde sivillere saldırmaya devam ettiklerini öne sürdü.

"Sonuç olarak müzakere sürecinin başlaması ve Suriye'de barış içinde bir yaşama dönüş beklentileri, belirsiz bir süre için ertelenmiş oldu."

Rus subaylarının toplantısında konuşan Shoigu, "Artık Batılıların teröristlerle mi, Rusya ile mi savaştıkları konusunda bir karar vermelerinin zamanıdır... Fransa'da, Belçika'da, Mısır'da ve başka yerlerde masum insanların kimlerin elinde can verdiğini unuttular mı yoksa?" dedi.

'Çıkarları için istismar ediyorlar'

"Suriye'de teröristleri yok etmek için birlikte hareket etmek gereklidir, ortakların yoluna taş koymak değil. Çünkü isyancılar bu durumu kendi çıkarları için istismar ediyorlar."

Suriye'ye gitmek için yola çıkan Rus gemilerinin yakıt ikmali için limanlarına demirlemesine bazı Avrupa devletlerinin izin vermemelerini hayretle karşıladığını söyleyen Shoigu, bu durumun gemilerin görevini de, Rus askeri yardım malzemesinin Suriye'ye ulaşmasını da engellemediğini söyledi.