Tayland'daki protestolarda ölü sayısı 22'ye çıktı

6 haftadır süren protestolar sonrası dün hükümetin "başkentte düzenin bir kaç gün içerisinde sağlanmış olacağı" açıklamasının ardından ordu müdahalesini daha da sertleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BANGKOK- Tayland'ın başkenti Bangkok'ta ordunun hükümet karşıtı protestoculara müdahalesi sonucu çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısı 22'ye yükseldi.

Dün gece boyunca çatışmalar yayılarak devam ederken, silah ve patlama sesleri aralıksız duyuldu. Olaylarda yaralananların sayısı da 141'i buldu.

Hükümetin, 6 haftadır süren protestolar sonrası dün "başkentte düzenin bir kaç gün içerisinde sağlanmış olacağını" açıklamasının ardından bu müdahale geldi. Göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi ile müdahale ederek göstericilerin bulunduğu bölgeyi ele geçirmeye çalışan askerlere karşı protestocular da molotofkokteyli, taş ve el yapımı roketlerle karşılık verdi. Göstericiler araçları ve otomobil lastiklerini de ateşe verdi. 

Ordu yetkililerine göre, göstericiler arasında tabanca ve M-79 el bombaları kullananlar da oldu. Ordu Sözcüsü Sansern Kaewkamnerd, göstericiler arasında bu tür 500 kadar "teröristin" bulunduğunu söyledi. Protestocuların yoğunlaştığı bölgeye asker takviyesi yapılacağı kaydedildi. Ordu yetkilileri, göstericilerin bulunduğu bölgeyi kontrol altına almayı hemen başaramayacaklarını, bunun birkaç gün sürmesinin beklendiğini ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir