Tokyo Borsası yüzde 5 düştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Japonya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, bugün sert bir düşüş gösterdi. Nikkei Endeksi, 737 puan (yüzde 5,15) değer kaybederek 13.589 puandan kapandı.

Asya borsaları ve dolar, yatırımcıların Fed'in sağladığı destekleri azaltmasının potansiyel etkilerini değerlendirmeleriyle küresel borsalarda görülen kayıpların ardından bugün baskı altında kaldı.

MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.2 düşerken, Japonya'nın Nikkei endeksi yenin dolar karşısında yükselmesinin ardından yüzde 5'in üzerinde düşüş kaydetti.   

ABD borsaları, ABD Hazine tahvili getirilerindeki son artışın ardından yüksek temettü dağıtan şirketlerin hisselerinde görülen kayıplarla dün düştü. ABD'nin gösterge tahvilinin getirisi yüzde 2.235 ile bir yıldan uzun sürenin en yüksek seviyesine ulaştı.

Getiriler, Fed Başkanı Ben Bernanke'nin geçen hafta tahvil alımlarının beklenenden daha erken azaltılabileceği yönündeki açıklamalarından bu yana yükseliyor. İçerisinde yüksek temettü ödeyen pek çok şirketin yer aldığı endeksler yüzde 1'in üzerinde düşüş kaydetti.

Dünya genelindeki merkez bankalarının uyguladığı gevşek para politikaları bu yıl ABD borsalarındaki rekor yükselişlerde etkili oldu.