”Toparlanma 2010'un ilk aylarında da devam ediyor”

Trichet, Avrupa Merkez Bankasının sıkı para politikasına geçme konusunda acelesi olmadığının sinyallerini verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet, toparlanmanın bu yılın ilk aylarında da devam ettiğini bildirdi.

Trichet, banka yönetim kurulunun, gösterge faiz oranını beklendiği gibi yüzde 1 oranında tutma kararının ardından düzenlediği basın toplantısında, mevsimsel faktörler dışında fiyat istikrarının orta vadede korunmasının beklendiğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankasının sıkı para politikasına geçme konusunda acelesi olmadığının sinyallerini veren Trichet, euro bölgesi faiz oranlarının uygun seviyede olduğunu ifade etti.

Yunanistan'ın borç sorununa da değinen Trichet, euro bölgesinin planının uygulanabilir olduğunu, geçen ay Brüksel'de Avrupa Birliği liderlerinin çerçevesini açıkladığı desteğin "çok, çok önemli bir taahhüt" olduğunu kaydetti.

"Sahip olduğum bilgiyle, diyebilirim ki borç yükümlülüğünü yerine getirmek Yunanistan için bir sorun değil" diyen Trichet, muhtemelen Avrupa Birliğinin mali yardımına ihtiyaç olmadığını söyledi. Trichet, önemli olanın, alınan önlemler ve Yunan hükümeti ve parlamentosunun bunu uygulaması olduğunu kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir