Toyota 16,4 milyon dolar ceza ödedi

Toyota, bilgisayarlı direksiyon sistemindeki sorunu gidermek için Japonya'da 4500 Lexus model aracı geri çağırdığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKYO- Japon otomobil üreticisi Toyota, ABD Ulaştırma Bakanlığı'nın, gaz pedalındaki sorunu bildirmekte geciktiği gerekçesiyle kestiği 16,4 milyon dolarlık rekor cezayı ödedi.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, Toyota'nın 19 Nisan'da üzerinde anlaşılan cezayı ödediğini bildirdiler. Toyota'nın cezayı ödemek için 30 günü vardı.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota, geçtiğimiz aylarda, güvenlik sorunları nedeniyle dünya genelinde 8 milyondan fazla aracı geri çağırmıştı.

Şirket hala ABD'de birçok davayla karşı karşıya bulunuyor.

4500 Lexus geri çağıracak

Japon otomobil üreticisi Toyota, Japonya'da 4 bin 500 Lexus'u geri çağıracak.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota, bilgisayarlı direksiyon sistemindeki sorunu gidermek için Japonya'da 4 bin 500 Lexus model aracı geri çağırdığını bildirdi.

Şirket Sözcüsü Paul Nolasco, yaptığı açıklamada, Japonya'da söz konusu sorunla ilgili 12 şikayet aldıklarını, ancak sorunun dünya genelinde herhangi bir kazaya neden olmadığını belirtti.

Japonya'daki geri çağırmalara ek olarak, 7 bin Lexus'un da Japonya dışında satıldığı, bunların da olasılıkla geri çağırmalardan etkilenebileceği ifade edildi.

Toyota'nın geri çağırmalardan etkilenebilecek 7 bin adetinden 3 bin 800'ü ABD'de, 150'si Avrupa'da ve 800'ü Çin'de, geri kalanları ise Ortadoğu, Güneydoğu Asya ve Avustralya'da satıldı.

Toyota Nisan ayında ABD'de de 10 bin Lexus SUVs'i de geri çağırmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir