Trump'ın Twitter hesabı 'bilerek' kapatılmış

ABD Başkanı Trump'ın kullandığı kişisel sosyal medya hesabı 11 dakikalığına Twitter tarafından kapatıldı. Twitter'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, şirketteki son günü olan bir çalışanın hesabı bilinçli olarak kapattığı ifade edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump'ın kullandığı @realDonaldTrump isimli hesabı Washington saatiyle 19.00 civarında kapatıldı. Yaklaşık 42 milyon takipçisi bulunan Trump'ın sayfasını ziyaret etmek isteyen kullanıcılar, kapalı olduğu süre içinde "Üzgünüz, böyle bir sayfa yok" mesajıyla karşılaştı.

Twitter'dan, şirketin resmi hesabı aracılığıyla konu hakkında iki ayrı açıklama yapıldı. İlk açıklamada olayın 'yanlışlıkla' meydana geldiği belirtilirken, ikinci açıklama ise şirketteki son günü olan bir çalışan tarafından hesabın bilinçli olarak kapatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Soruşturmamız sonucunda hesabın bir Twitter müşteri destek çalışanı tarafından şirketteki son gününde kapatıldığını öğrendik. Konuyla ilgili kapsamlı iç soruşturma yürütüyoruz" ifadeleri yer aldı.

Trump'ın hesabı 11 dakika boyunca kapalı kalmasının ardından tekrar aktif hale getirilmişti.