Tunus'ta müzeye baskın: 21 ölü

Tunus'ta ulusal müzenin önünde otobüslerinden inen turistlere ateş açan saldırganlar 17'si turist olmak üzere en az 21 kişiyi öldürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tunus'ta ulusal müzenin önünde otobüslerinden inen turistlere ateş açan saldırganlar 17'si turist olmak üzere en az 21 kişiyi öldürdü.

Saldırıdan iki saat sonra Tunus'un merkezindeki ve mozaik koleksiyonu ile bilinen Bardo müzesine giren güvenlik güçleri iki saldırganı öldürdü ve ellerindeki rehineleri kurtardı.

Yaralılar arasında Polonyalı ve İtalyan turistler bulunuyor. Operasyon sırasında bir polis de hayatını kaybetti. Saldırganların kimliğine dair polis henüz bir açıklama yapmadı.

2011 yılında Zine El-Abidine Ben Ali'nin iktidarına son veren ayaklanmalardan sonra ekonomisi büyük ölçüde turizme dayanan Tunus'ta bu ölçekte bir eylem meydana gelmemişti.

Arap Baharı olarak nitelenen gelişmelerin ardından Tunus'ta bazı İslami militan gruplar oluşurken, yetkililer yaklaşık 3,000 Tunuslunun Irak ve Suriye'ye savaşmak için gittiğini ve bu kişilerin ülkeye dönerek eylemler yapmasından endişe ettiklerini belirtiyorlar.

22-024.jpg