Türk bankacılara göre büyümenin anahtarı 'inovasyon'

Ankete göre başarı için inovasyona ve bilişim teknolojilerinin gerekliliğine en çok inananlar Türk bankacılar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BANGALORE/LONDRA/İSTANBUL - Infosys Technologies Ltd ve European Financial Management & Marketing Association'ın (EFMA) Avrupa çapında yaptığı bankacılık araştırması, ilginç sonuçlar ortaya koydu. Buna göre inovasyonun perakende bankacılıktaki önemine en çok inananlar Türk bankacılar.

26 ülkeden 89 bankanın üst düzey yöneticilerinin katılımıyla yapılan anketin sonuçlarına göre Türk bankacıların tamamı, inovasyonun hem operasyonel verimlilik, hem de gelecekteki büyüme açısından yüksek önem taşıdığına inanıyor. Bu oranlar, Avrupalı bankacılar arasında sırasıyla yüzde 75 ve 82 olarak hesaplandı.

Aynı şekilde bankaların tamamı inovasyonda bilişim teknolojilerinin (IT) önemine inanırken, bu bankaların yüzde 83'ü inovasyonda bilişim teknolojilerinin kullanımında lider olduklarını düşünüyor. Avrupa'da ise inovasyonda IT'nin önemine inanan bankacıların oranı yüzde 90, lider olduğuna inananlar ise yüzde 32'de kaldı.

Bankaların stratejileri arasında inovasyon konusu hep üst sıralarda yer alırken, Türk bankaların sadece yüzde 50'sinin resmi bir inovasyon stratejisi ortaya çıktı. Bu rakamın Avrupa'da ise yüzde 37 olduğu belirtildi.

Anket sonuçlarını değerlendiren EFMA Genel Sekreteri Patrick Desmares, "Kriz ortamında bankaların başka konulara öncelik verip, inovasyonu gözardı etme riski bulunuyor. Oysa şu anda inovasyon, gelecekteki büyüme ve verimlilik için güçlü bir zemin hazırlayabilir. Türk bankaları bu konuda doğru yoldalar" dedi.

Infosys'in Eş Başkanı Amit Dua ise "Türk bankaları, hem iş stratejilerinin hayata geçirilmesi için inovasyonun gerekliliğinin, hem de inovasyonu harekete geçirmek için IT kullanımının önemini kavramış görünüyor" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir