Türk kahvesi Amerika’da AVM’de pişecek!

Geliştirdiği “Gezici Türk Kahvesi Evi” projesiyle ABD, Avrupa ve Kanada’nın başlıca şehirlerini gezerek binlerce insanın Türk kahvesini tatmasını sağlayan Gizem Şalcıgil White, eylül ayında Washington’ın en prestijli alışveriş merkezinde kafe kiosk açacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek ESKİ BEZİRKAN

NEWYORK - Yaklaşık 6 yıl önce geliştirdiği “Gezici Türk Kahvesi Evi” (Turkish Coffee Truck) projesi ile Türk kahvesinin yurtdışında tanıtımına gönüllü olarak katkıda bulunan Gizem Şalcıgil White, “Turkish Coffee Lady” ismini taşıyan Amerika’da Türk kahvesine odaklı ilk kafe kiosk’u başkent Washington DC’nin en prestijli alışveriş merkezi Tysons Corner Center’da açacak.

Genel müdürlüğünü Gizem Şalcıgil White’in yaptığı şirketin diğer kurucu ortakları arasında Erdem Uen ve Ahmet Şerif İzgören yer alıyor. Eylül ayında açılacak olan kafe kiosk’un yaklaşık 100 bin dolara mal olmasının beklendiğini kaydeden White, bu projenin başarılı olması halinde ABD genelindeki alışveriş merkezleri, oteller ve havaalanları gibi uluslararası ziyaretçileri olan mekanlarda açılarak zincir mağazalar haline gelmesinin hedeflendiğini söyledi.

Türk kahvesini 6 yıldır gönüllü olarak tanıttığını ifade eden White, “Bu uzun yolculuğun sonunda beni bekleyen daha önemli bir misyon olduğunu fark ettim ve Türk kahvesi kültürünü profesyonel olarak tanıtmaya karar verdim” dedi.

Türk kahvesinin 500 yıllık bir Türk markası olduğunu ifade eden White, yurtdışında isim olarak bilinmesine karşın yaygın tüketimi için yeteri kadar dağıtımı olmayan Türk kahvesini Amerikalılara daha ulaşılabilir hale getirmeyi amaçladıklarını anlattı.

Üç ayaklı proje

Türk kahvesinin ABD’de daha etkili tanıtımı için geliştirdikleri projenin 3 ayaktan oluştuğunu kaydeden White, “Kafe kiosk konsepti kapsamında Türk kahvesinin farklı lezzetlerdeki lokumlar ve baklava ile zenginleştirilmiş sık sunumunun dışında, birbirinden zengin aksesuarlar ve otomatik kahve makinaları satışının yapılacağı bir e-ticaret sitesi ile beraber düğün, gala, şirket kutlamaları, davetler ve resepsiyonlar gibi özel etkinliklerde geleneksel kıyafetlerle Türk kahvesi ve Türk mutfağından ikramlarla catering hizmetlerini de içeriyor” diye konuştu.

Günümüzde online alışveriş çok popüler, ama Türk kahvesi ürünlerine ulaşma konusunda da sıkıntı olabiliyor. İnternete girdiğinizde Türk kahvesi, makinası, tüm aksesuarları için ayrı ayrı sitelere gitmek durumunda kalıyorsunuz. ‘Turkish Coffee Lady’ markasını kurarak Amerikalıların Türk kahvesi ile ilgili her şeye ulaşabileceği kolay bir adres olmayı hedefliyoruz. Bu sayede, Starbucks gibi zincirlere alternatif arayan insanlar çok kolay bir şekilde Türk kahvesine ulaşabilsin, lezzetini gelip mağazamızda veya evine ürünleri sipariş ederek birebir tadabilsin, etkinliklerinde Türk kahvesine yer verebilirsin ve tabiiki Türk kahvesi ile ilgili tüm bilgilere tek seferde ulaşabilsin.”

Kahve makinası, çay, lokum

Sandalyeci USA’nın desteğiyle tasarlanan 26 kişilik kapasiteli kafe kioskta Türk kahvesi çeşitleri ve kahve, çay fincanları, değişik tasarımlı cezveler, otomatik kahve makinası gibi aksesuarların yanı sıra çay, lokum, baklava gibi tatlıların da satışa sunulacağını kaydeden White, “Faladdin” aplikasyonu işbirliği sayesinde verecekleri online fal bakma servisini de ücretsiz sağlayacaklarını söyledi. White, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

“En başından beri Gezici Türk Kahvesi Evi projemizle bizimle birlikte olan ve binlerce insanın Türk kahvesini tatmasına olanak sağlayan Kuru Kahveci Mehmet Efendi yine bu projeye değerli desteklerini veriyor. Ayrıca, ilk otomatik Türk kahvesi makinesi olan Arzum Okka’da sponsorlarımız arasında. Amacımız, Türk kahvesinin hem modern hem de geleneksel yüzünü müşterilerimize en güzel şekilde sunabilmek. Halen lokum sponsoru arayışı içerisindeyiz. Aynı, zamanda, kültürümüzün çok önemli bir parçası olan Türk çayını da öne çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu alandaki Türk firmalarının desteğini alabilmeyi arzu ediyoruz".