Türkiye'de banka alacak

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın Finansman Direktörü Anton Karamzin, bankanın Türkiye ve Polonya'da "bir- iki" banka alımını planladığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA – Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın Finansman Direktörü Anton Karamzin, bankanın Türkiye ve Polonya'da "bir iki" banka alımını planladığını söyledi.

Ekonomi gazetesi Financial Times'e konuşan Karamzin, Rusya'nın "özel bir vaka" olduğunu, derinleşen küresel finansal krizinin en kötüsünden etkilenmeyeceğini vurguladı.

Rus banka sistemi ve SBerbank'ın geçmişe göre çok daha istikrarlı olduğunu belirten Karamzin, Sberbank'a Doğu Avrupa'nın çekici geldiğini kaydettikten sonra bankanın, Türkiye ve Polonya'da "bir iki" banka alımını planladığını da ifade etti.

Bu arada, Financial Times, SBerbank'ın kısa bir süre önce Denizbank'a talip olmaktan vazgeçtiğine dikkat çektiği haberinde bankanın, analistlerin beklentilerini aşarak üçüncü çeyrek için 2.5 milyar dolarlık bir net karını açıkladığını, bunun da yüzde 76'lık bir artış anlamına geldiğini yazdı.

Bu konularda ilginizi çekebilir