Twitter'da istifa depremi

Özellikle kullanıcı sayısındaki artışı sürdürmekte zorlanan Twitter'da dört üst düzey yöneticinin şirketten ayrılacakları açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Twitter'ın Ürün Müdürü Kevin Weil, Medya Müdürü Katie Jacobs Stanton, Mühendislik Müdürü Alex Roetter ve İnsan Kaynakları Müdürü Skip Schipper'ın şirketten ayrılacakları duyuruldu.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Twitter'ın Yönetim Kurulu Başkanı Jack Dorsey bir Tweetle bu dört ismin ayrılacaklarını doğruladı ve "çok hak ettikleri tatillerini alacaklarını" söyledi.

Kovulma iddialarına yanıt

Art arda gelen 4 istifaya açıklık getiren şirketin kurucusu Jack Dorsey, basında çıkan 'Twitter yöneticilerini kovdu' şeklindeki haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, kendilerinin işi bıraktığını açıkladı.

Teknoloji haberleri sitesi Re/code, Twitter'ın yakında "tanınmış bir ismi" yönetim kuruluna alacağını bildirdi. Bu ismin de American Express'ten Leslie Berland olacağı kaydediliyor.

Borsada başarılı olamıyor

Kasım 2013'te borsaya giren Twitter'ın önündeki en büyük zorluk, yatırımcıları şirketin büyüyeceğine ikna etmek oldu. Şirket bugüne kadar bunda pek başarılı olamadı.

Snapchat ve Instagram gibi yeni uygulamalar özellikle genç kullanıcıları cezbederken, kârlı medya platformları haline geldi.