Vestberg, Ericsson'da başkan ve CEO olacak

Hans Vestberg'in atamas 1 Ocak 2010'dan itibariyle yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Ericsson Finans Direktörü (CFO) ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hans Vestberg, 1 Ocak 2010'dan itibaren geçerli olmak üzere şirketin başkanı ve üst yöneticisi (CEO) olarak atandı.

Ericsson'dan yapılan yazılı açıklamada, şirket Yönetim Kurulu'nun, 1 Ocak 2010'dan itibaren geçerli olmak üzere, şu anda şirketin finans direktörlüğü ve yönetim kurulu başkan vekilliği görevini sürdüren Hans Vestberg'i şirketin başkanı ve üst yöneticisi olarak atadığı belirtildi.

BP'nin yönetim kurulu başkanlığı görevini kabul eden ancak Ericsson Yönetim Kurulu üyeliğini de devam ettirecek olan Carl-Henric Svanberg'in yerini alacak olan Hans Vestberg'in görev değişikliğine ilişkin, Ericsson Yönetim Kurulu Başkanı Michael Treschow şunları kaydetti:

"Hans Vestberg henüz kariyerinin başındayken, üstün liderlik niteliklerine sahip olduğunu gösterdi. Ericsson'un tüm farklı iş aktivitelerinden gelen deneyimiyle şirketin işleyişini mükemmel bir seviyede kavradı. Beş yıllık yönetimi boyunca, iyi bir karlılıkla üç kat büyüyen Ericsson'un endüstri lideri servis operasyonlarının geliştirilmesinde büyük rol oynadı. Vestberg, üç kıtadaki on yıldan fazla süren iş yaşamı boyunca kapsamlı bir uluslararası deneyime sahip oldu."