Wall Street dün de düştü

ABD hisse senetleri piyasası düşüşle kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

NEW YORK - ABD hisse senetleri piyasaları önceki gün olduğu gibi dün de düşüşle kapandı. Beyaz Saray'ın sağlık sistemin ile ilgili reform planlarının sektör şirketlerinin karını olumsuz etkileyeceği beklentisi ile sektör hisselerine gelen satışlar bu düşüşlerde etkili oldu.

UnitedHealth Group Inc. ve Humana Inc. hisseleri yüzde 12.8 oranında değer kaybı yaşarken, Eli Lilly & Co. hisseleri yüzde 4.7 oranında geriledi. Başkan Barack Obama'nın sağlık sigortasıu ödemekerini düşürmeyi ve ilaç fiyatlarında indirim zorunluluğu getirmeyi öngören planı bu hisseleri aşağı çeken temel faktör oldu.

Öğrenci kredileri sübvansiyonlarının kaldırılacağı yönündeki planlar ise Sallie Mae, hisselerini yüzde 31 oranında aşağı çekti.

Bankacılık sektörüne yönelik kurtarma planınında destek alan finans sektöründe ise JPMorgan Chase & Co. and Wells Fargo & Co. hisselerinde yaşanan yüzde 6'nın üzerindeki artışın öncülüğünde yükselişler gözlendi.

Bu gelişmelerin ardından Standard & Poor’s 500 endeksi yüzde 1.6 oranında düşşle 752.83 puandan günü tamamladı. Endeks gün içinde yüzde 1.9'a varann bir artış yaşamıştı.

Dow Jones sanayi endeksi ise yüzde 1.2 oranında ve 88.81 puan gerileyerek 7,182.08

puandan kapandı.