Yemen'de muhalifler arasında çatışma: 36 ölü

Yemen'de Husiler ile Salih yanlısı güçler arasında yaşanan çatışmalarda 48 saatte aralarında sivillerin de olduğu 36 kişi öldü, 225 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yemen'de Husiler ile eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçler arasında Sana'da yaşanan çatışmalarda 48 saatte 36 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husiler ile Salih yanlıları arasındaki çatışmalarda 2 günde aralarında sivillerin de olduğu 36 kişi öldü, 225 kişi yaralandı.

Yaralıların hastanelerde tedaviye alındığı, sabah saatlerinden itibaren şehirde kısmen sükûnetin hâkim olduğu ifade edildi.

Salih yanlısı kabile şeyhi Husilere teslim oldu

Öte yandan Sana'nın Amran ilçesinde geceden bu yana Husiler ile Salih yanlısı Mebhut el-Meşragi liderliğindeki kabile arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtildi.

Ölü ve yaralıların olduğu çatışmalar sırasında Husiler tarafından evine baskın düzenlenen Meşragi'nin teslim olduğu aktarıldı.

Yemen'de 2014'ten bu yana meşru yönetim güçlerine karşı ortak silahlı eylemler düzenleyen Husiler ile Salih'in liderliğini yaptığı parti arasında bir süredir anlaşmazlık yaşanıyor. Karşılıklı sert açıklamalar ve restleşmelerle başlayan gerginlik, Sana'da zaman zaman silahlı çatışmalara neden oluyor.

Taraflar arasındaki çatışmalar önceki gün Sana'da yeniden alevlenmişti.

Yemen'de televizyon kanalı basıldı, haber siteleri kapatıldıYemen'de televizyon kanalı basıldı, haber siteleri kapatıldı