”Yunanistan'a yardım kararı aciliyet gerektiriyor”

Trichet, özellikle Alman Parlamentosu'nun yardım konusunda hızlı hareket etmesinin hayati önemi bulunduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanları, Yunanistan'a yardım kararının aciliyet gerektirdiğini bildirdiler.

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Almanya'daki temaslarının ardından düzenlenen basın toplantısında, Atina ile görüşmeler tamamlanıncaya kadar herhangi bir rakamın telaffuz edilemeyeceğini belirterek, "Üzerinde anlaşılıncaya kadar herhangi bir ayrıntı vermek mümkün değil" dedi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet da Yunanistan ile ilgili görüşmelerin birkaç gün içinde tamamlanması gerektiğini ifade ederek, bu konuda çok hızlı karar verilmesine ihtiyaç olduğunu, özellikle Alman Parlamentosu'nun yardım konusunda hızlı hareket etmesinin hayati önemi bulunduğunu söyledi.

Strauss-Kahn da eğer herşey birlikte hızlı giderse, sorunun çözüleceğinden emin olduğunu, ancak Yunanistan'ın sorununun çözülememesi durumunda Avrupa Birliği'nin geri kalanı için birçok sonuç doğuracağını belirtti.

Bu arada, Almanya Yeşiller Partisi Parlamento Lideri Juergen Trittin, Strauss-Kahn ile yaptığı görüşmeden sonra Euro Bölgesi/IMF yardım paketinin 3 yılda 100 ile 120 milyar euroyu bulabileceğini açıkladı. Strauss-Kahn, basın toplantısında bu açıklamayla ilgili yorum yapmadı.

Bu konularda ilginizi çekebilir