Yunanistan'da çiftçiler Atina'da

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

ATİNA - Yunanistan'ın çeşitli kentlerinden gelen çiftçiler, tarım ürünlerindeki vergi artışı ve yakıt zammını protesto etmek amacıyla başkent Atina'da gösteri düzenledi.
 
Binlerce çiftçinin katıldığı, Vati meydanındaki Tarım Bakanlığı önünde düzenlenen gösteriye siyasi partiler ve sendika temsilcileri de destek verdi. 
 
Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Başkanı Alleka Papariğa, çiftçilerin mücadelesinde haklı olduklarını ancak işçi ve çiftçilerin el ele verip birlik olmaları gerektiğini söyledi.
 
Heraklion Tarım Federasyonu Başkanı Yorgos Corcikas da, haklarını sonuna kadar savunacaklarını ifade ederek, "Devlet, çiftçileri tatmin edecek kararlar alana kadar geri adım atmayacağız. Yunanistan'ın en gelişmiş tarım bölgesi olan Girit Adası'nda bulunan 4 bitki koruma merkezinin kapatılması tartışılıyor. Bu konuda kanunsal bir karar alınırsa Girit'te bitki koruma merkezi kalmayacak. Bu da bölgede bulunan çiftçi kardeşlerimizi zor durumda bırakacaktır. Öngörülen bu karardan dolayı Tarım Bakanı Athanasios Çaftaris'in istifa etmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından göstericiler, Vati meydanından parlamento binasına kadar, pankartlar açıp, sloganlar eşliğinde yürüdü. 
 
Parlamento binası önüne gelen göstericiler, taleplerini içeren mektubu Meclis Başkanı Evangellos Meymerakis'e ilettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.