Yunanistan'da orman yangını devam ediyor

Sivil Savunma, "önümüzdeki 24 saatin, yangın tehlikesi ve bölgelerdeki şiddetli rüzgarlar bakımından çok zor olacağı"nı belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan'da Atika Bölgesi ile Mora yarımadasında dün çıkan orman ve çalı yangınları kontrol altına alındı, Rodos Adası'nda 3 gündür devam eden yangının ise söndürülme çalışmaları devam ediyor.

Yunan basın-yayın organları, başkent Atina'nın da içinde yer aldığı Atika bölgesinde bulunan Parnişa Dağı eteklerindeki Varibobi yerleşim birimi yakınlarında dün henüz belirlenemeyen nedenlerle çıkan ve bölgedeki şiddetli rüzgar yüzünden kontrol altına alınmasında büyük zorluklar çekilen yangının, 300 dönüm ormanlık ve çalılık arazinin tamamen kül olmasına yol açtığını duyurdu.

Haberlerde, Mora yarımadasında Mesologi kenti yakınlarındaki Evihori, İtilos, Lakonia, Mina, Briki ve Vamvakas yerleşim birimleri çevrelerinde çıkan yangınların da bu sabah saatlerinde tamamen kontrol altına alındığı, bölgede söndürme ve soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

Rodos'ta önceki gün çıkan orman yangının, adanın güney kesimlerinde çeşitli cephelerde devam ettiği de belirtilen haberlerde, ilk belirlemelere göre 10 bin dönüm ormanlık arazinin kül olmasına yol açan yangının söndürülmesi için itfaiye ekipleri ile gönüllülerin bölgede kesintisiz görev yaptığı kaydedildi. Adanın batısındaki Attaviro ve Lindos yerleşim birimleri ile güney kesimin acil yardım bölgeleri olarak ilan edildiği haber bültenlerinde, bir kişinin kundakçılık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

Bu arada Mora yarımadasındaki Messinia kenti yakınlarında bugün öğle saatlerinde orman yangını çıktığı haber verildi. Yangının henüz kontrol altına alınamadığı ve geniş bir cepheye yayılmakta olduğu açıklandı. İtfaiye ekiplerinin olay yerine hareket ettiği ve yangın alanında 2 itfaiye uçağının hazır bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan Sivil Savunma Teşkilatı, "önümüzdeki 24 saatin, yangın tehlikesi ve bölgelerdeki şiddetli rüzgarlar bakımından çok zor olacağı" değerlendirmesinde bulundu. Teşkilat, Yunanistan'ın tüm güney kesiminde yangın tehlikesinin çok büyük olduğunu duyurdu.