Doğa Okulları, 2018’de 15 kampüs daha kuracak

Bu yıl yüzde 15 büyüyen Doğa Koleji, Türkiye genelinde 15 kampüs kurmayı ve 5 yılda 250 kampüste eğitim vermeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emel Ünal Bulut 

İstanbul - Doğa Okulları'nın Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük okul zinciri olması sebebi ile velilere, öğrencilere ve kamuoyuna olan sorumluluklarının bilincinde olduklarını söyleyen Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, "Kaliteli büyümek en önemli hedefimiz. Bu sene 82 bine çıkan öğrenci sayımız ile çok ciddi bir ivme yakaladık. 2018'de İstanbul'dan başlayarak Bodrum, Nevşehir ve Kahramanmaraş gibi Türkiye'nin her yerinde 15 kampüs kurmayı ve beş yılda da 250 kampüste eğitim vermeyi planlıyoruz. En önemli sorumluluğumuz eğitimde dünya ile entegre olmak ve en önemli özelliğimiz teknoloji ile eğitimi birleştirmektir" dedi.

Teknolojik bir kuşağı eğitirken sisteme en büyük katkılarının Fen ve Teknoloji Liselerini açmak olduğunu vurgulayan Lüle, Doğa Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinden mezun öğrencilerin araştırmacı, yenilikçi, Türkiye'nin geleceğine yön verecek, fen ve bilim dallarında donanımlı bireyler olarak kariyer hayatlarına bir adım önce başlayacaklarını kaydetti.

Öğrenciler bu ayrıcalıklı lise eğitimiyle dünyanın en saygın üniversitelerinden kabul ve burs imkanına sahip olacaklarını ve üniversite eğitimlerini yurtdışında sürdürebilecekleri bilgisini paylaşan Lüle, "Bu yıl, Fen ve Teknoloji Liseleri ile 5 milyon liralık burs verdik. Önümüzdeki yıl bursumuzu beş kat artırarak 25 milyon liraya çıkartacağız. Fen ve Teknoloji Liselerinde akademik potansiyeli yüksek çocukları yetiştirerek ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz. ‘Mutlu çocuk öğrenir, yetişkin olunca da üretir', felsefesi ile hareket ederek çocukların kendilerini bilim ve teknoloji alanında keşfetmesine olanak sağlıyoruz" diye konuştu.

Fen ve teknoloji liselerinin sayısını 20'nin üzerine çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizen Lüle, Fen ve teknoloji liselerine çok önem verdiklerini, bu liselerde Türkiye'de dünya standartlarında kaliteli bir eğitim verdiklerini ve şu an sayısı 3 olan fen ve teknoloji liselerini en kısa sürede Türkiye'de bulundukları her ilde 20'nin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini anlattı.

Lüle, bu sene Trabzon, Antalya, İzmir, Denizli ve Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 5 yeni kampüs açtıklarını, ilkokul, ortaokul ve liseyi kapsayan 110 kampüsle bu sene eğitim ve öğretime başladıklarını sözlerine ekledi.

Kodlama ve robotik dersler veriliyor

Öğrencilerine, beş yaşından itibaren tüm sınıflarda kodlama ve robotik dersler verdikleri bilgisini paylaşan Ali Rıza Lüle, "Bu derslerdeki amacımız, çocuklarımızın küçük yaştan itibaren dijital becerilerle donatarak yetiştirmek, oyunlarla öğretmek. Bizler, 21'inci yüzyıl becerilerine sahip yeni bireylerin yetiştirilmesi için erken yaşta kodlama eğitimi uyguluyoruz. Örneğin; kodlama ve robotik ağırlıklı bir eğitim uygulayan bir okuldaki öğrenciler hem algoritmik düşünme becerileri kazanır hem de farklı alanlarda karşılaştığı durumlarda yaratıcı düşünerek problemleri daha kolay çözebilir. Robotikte öğrenciler hayal eder, tasarlar ve gerçeğe dönüştürür" şeklinde açıklamada bulundu.