DÜNYA Education'dan Salihli’deki öğretmenlere ‘okuma’ eğitimi

DÜNYA Education ve Cambridge University Press, ‘Üniversitelerdeki Yabancı Dil Bölümleri Tanıtım Günü’nde Salihli’deki İngilizce öğretmenlerine İngilizce okumanın nasıl öğretileceği konusunda eğitim verdi. Cambridge University Press eğitmenlerinden Moulton, konuyu örnekleriyle anlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AHMET USMAN

MANİSA - DÜNYA Education ve Cambridge University Press, Salihli Türk Birliği Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 'Üniversitelerdeki Yabancı Dil Bölümleri Tanıtım Günü' kapsamında, Manisa Salihli’deki İngilizce öğretmenlerine İngilizce okumanın nasıl öğretileceği konusunda eğitim verdi.

Cambridge University Press öğretmen eğiticilerinden Laura Moulton'ın verdiği eğitime, İngilizce öğretmenleri ilgi gösterdi. İnteraktif bir sunum yapan Moulton, öğretmenlere İngilizce bir hikayenin, makalenin ya da benzeri bir metnin okunmasının nasıl öğretileceğini örnekleriyle anlattı. Salihli Türk Birliği Anadolu Lisesi Müdürü Yıldırım Özkan, Salihli’de bir ilki hayata geçirdiklerini belirterek, etkinliğin katılımcıların ufkunu açtığını belirtti.

1 saatlik sunum sonrası 1.5 saat soru-cevap

Etkinliğin planlamasını yapan Salihli Türk Birliği Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Serdar Coşkun ise son 4 yıldır okullarında yabancı dil bölümleri açtıklarını söyleyerek, “Bu bölümü tercih eden öğrenciler için seçmeli derslerde İngilizce’nin ağırlıkta olduğu bir eğitim programı uyguluyoruz. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Üniversitelerdeki Yabancı Dil Bölümleri Tanıtım Günü ile de bu konudaki farkındalığı artırmayı amaçladık” diye konuştu.

Etkinlik kapsamında üniversitelerden öğretim üyelerinin çeşitli sunumlar yaptıklarını belirten Coşkun şu değerlendirmeyi yaptı: “İngilizce eğitiminde en eksik olduğunu düşündüğümüz ‘okuma’ üzerine eğitimi daha iyi verebilmek adına DÜNYA Education’dan bir talepte bulunmuştuk. Bu kapsamda Cambridge University Press’in öğretmen eğiticilerinden Laura Moulton, okuma etkinliklerinin derslerde nasıl daha iyi anlatılabileceğiyle ilgili hem bizim okulumuzdaki, hem de Salihli’deki diğer okullardaki İngilizce öğretmenlerine eğitim verdi. Yabancı dil eğitimi konusunda dünyayı yakalamak istiyoruz. Etkinliğe diğer okullardan öğrenciler ve veliler de büyük ilgi gösterdiler. 120 kişilik salonumuzda koltuklarımız doldu ve pek çok katılımcı sunumları ayakta izledi. Bir saatlik sunumun ardından soru-cevap kısmı 1.5 saat sürdü. Öğretmenlere eğitim vermek çok zor bir konu. O yüzden deneyimli ve alanında başarılı birilerinin bu işi sırtlanması lazım. Matematik, Türkçe ne kadar gerekliyse, dil eğitimi de o kadar gerekli."

Bu konularda ilginizi çekebilir