Mazeret sınavlarının ikinci oturumu bitti

Bu yıl ilk kez 8. sınıflar için düzenlenen merkezi ortak sınavlara katılamayan 45 bin 984 öğrenci için yapılan mazeret sınavlarının ikinci oturumu sona erdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı'nca, bu yıl ilk kez 8. sınıflar için düzenlenen merkezi ortak sınavlara katılamayan 45 bin 984 öğrenci için yapılan mazeret sınavlarının ikinci oturumu sona erdi. 

Sınavlar saat 9.00'da başlarken, saat 12.00'da tamamlandı. Dün ve bugün yapılan sınavlara, 45 bin 984, 8. sınıf öğrencisi katıldı. Sınavlar 818 sınav merkezinde yapılırken, sınav yapılan her sınıfta iki öğretmen görevlendirildi. Toplam 8 bin 42 öğretmenin görevli olduğu sınavlarda, 2 bin 601 idareci de hizmet verdi. 

Sorular saat 14.00'da açıklanacak

İlk gün oturumunda Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi ile matematik sorularını yanıtlayan öğrenciler, ikinci gün oturumunda da fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 20'şer soruyu cevaplandırdı. Her bir ders yazılısı için sınav süresi 40'ar dakika, ders yazılıları arası dinlenme süresi ise 30'ar dakika oldu. Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemedi. 8. sınıfların girdiği merkezi ortak sınavlara ait mazeret soruları saat 14.00'te kamuoyu ile paylaşılacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir