Öğretmen atalamarında mülakat kaldırılmayacak

Öğretmen atamaları ile ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, mülakatın kaldırılmayacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 33-34 bin öğretmenin ilişiğini kesmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Ayrılan 34 bin öğretmenin yerine 70 bin öğretmen atadık. Dolayısıyla bir açığımız yok. En son rakam Türkiye'nin hemen hemen her yerinde Marmara Bölgesi hariç, öğretmen oranı norm kadroya oranı hep yüzde 90'ın üzerinde. Bu büyük bir rakam. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin" şeklinde açıklamada bulundu.

"Atamalarda mülakatı kaldırmayacağız"

Öğretmen atamalarında mülakatında kaldırılmayacağını açıklayan Bakan Yılmaz, "En son 20 bin öğretmen atadık. İtirazlar çok azdı. İlk yapılanda bu daha fazlaydı. Bu mülakatta daha az itiraz oldu. Önümüzdeki dönemde inşallah herkesin itiraz edemeyeceği bir sistemi ortaya koyacağız" dedi.

"Amacımız eğitimde kaliteyi artırmak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yardımcı doçentlikle ilgili açıklaması hakkında da konuşan Bakan Yılmaz, "Gayemiz hem temel eğitimde hem orta öğretimde hem de yüksek öğretimde kaliteyi artırmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir talebi oldu. YÖK Başkanı Sayın Yekta Saraç da açıkladı. Bununla ilgili bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyon oluşacak, çalışacak. Taleplerle ihtiyaçlara bakılacak, bazı yerlerde de öğretim üyesi eksiği de var. Bazı yerlere YÖK izin vermesine rağmen açılamayan bölümler var. İhtiyaç neyse, ilim neyi gerektiriyorsa, eğitim kalitesini düşürmeden o komisyon çalışma yapacak. Daha sonra önümüze koyacak. Koyduktan sonra inşallah bir mesafe alırız" ifadelerini kullandı.