Şampiyonlar Boğaziçi'ni seçti

LYS sonuçlarına göre MF4 puan sıralamasında ilk üçe giren öğrenciler, BÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü tercih etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, MF4 puan sıralamasında ilk üçe giren öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü tercih etti.

BÜ'den yapılan açıklamaya göre, LYS sonuçlarına göre MF4 puan türünde, İzmir Yamanlar Koleji'nden Halil Samed Çıldır Türkiye birincisi, Konya Büyükkoyuncu Fen Lisesi'nden Abdullah Coşkun Türkiye ikincisi ve Konya Büyükkoyuncu Fen Lisesi'nden Abdurrahman Akkaş Türkiye üçüncüsü oldu.
MF4 puan türünde ilk üçe giren Çıldır, Coşkun ve Akkaş, tercihlerini BÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden yana kullandı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye birincisi Halil Samed Çıldır, BÜ'yü ziyaret ettiğinde aradığı her şeyin bu üniversitede olduğunu gördüğünü ve geleceğe yönelik uluslararası kariyer yapma hayallerine burada ulaşabileceğine karar verdiğini belirtti.
Eğitim hayatı boyunca elektrik-elektronik mühendisi olmak istediğini ifade eden Çıldır, şunları kaydetti:

"Uluslararası bağlantıları güçlü, dünyada kabul görmüş, hocaları bu alanda dünya literatüründe isim yapmış üniversiteleri araştırdım. İstanbul zaten uluslararası kültür şehri olmasının yanı sıra doğal ve tarihi güzellikleri ile de beni hep çekmiştir. BÜ'yü gezdiğimde aradığım her şeyin burada olduğunu gördüm."

Türkiye ikincisi Abdullah Coşkun da BÜ'nün öğretim kadrosunun öğrenciye verdiği değerden etkilendiğini belirtti.
BÜ'de Türkiye'nin en üst düzey rekabetçi öğrencileriyle birlikte eğitim göreceğini dile getiren Coşkun, tercih ettiği üniversitenin yurt dışı bağlantılarının da çok iyi olduğunu vurguladı.
Boğaziçili olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Coşkun, şunları ifade etti:

"BÜ tanıtım programına katılmak, tercihimi yapmamda etkili oldu. Üniversitenin öğretim kadrosunun ne kadar kaliteli olduğunu tanıtımlara katılmadan önce de biliyordum ama aklıma takılan soru şuydu; Hocaların bize karşı davranışları acaba nasıl? Tanıtım programı sırasında gördüm ki, Boğaziçi'nde öğrenciye çok değer veriliyor. Seçimimde etken olan diğer nedenleri saymak gerekirse; Seçtiğim bölüm sadece ilk 500'deki öğrencileri alıyordu. Bu bölümü seçen daha önceden de tanıdığım çok zeki, çalışkan arkadaşlarım olacak. Ayrıca BÜ'de çok özgür bir ortam var ve insanların değer yargılarına saygı gösteriliyor. Buradan mezun olanlar şimdi çok iyi işlerde başarılı bir grafik çiziyorlar."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir