TEOG soru ve cevapları videolu yayınlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG Sistemi kapsamında ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik ortak sınavının soru ve cevaplarını, Eğitim Bilişim Ağı üzerinden öğretmenlerin anlatımıyla videolu olarak yayınlayaca

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik 2. dönem ortak sınavının, soru ve cevaplarına ilişkin yeni bir uygulamaya imza atacak.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) ile Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü arasında yapılan işbirliğiyle, perşembe günü gerçekleştirilecek son oturumun hemen ardından, soru ve cevaplar, hem yazılı hem de ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolu olarak Eğitim Bilişim Ağı (EBA) portalın web adresi "www.eba.gov.tr" üzerinden yayınlanacak.

İlk oturum testleri, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine ait soru ve cevaplarının videolu anlatımı perşembe günü saat 13.00'de, ikinci oturumun fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce derslerine ait ortak sınav soru ve cevaplarının videolu anlatımı da perşembe günü saat 14.00 ile 16.00 arasında EBA'da yayınlanacak. 

Soruları jandarma koruyor

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı TEOG) sistemi kapsamında, yarın başlayacak ikinci dönem ortak sınavları için iş ve işlemlerinin yürütüldüğü kampüste, İlçe Jandarma Komutanlığı'yla yapılan protokolle güvenlik tedbirlerini artırdı.

Bu kapsamda, sınav evraklarının basım aşaması olan kapalı devre süresince, 24 saat esaslı silahlı nöbetçi uygulamasına geçildi. Sınav evrakının sevkiyatında kullanılan kamyonların kapıları ve sınav merkezlerinde bulunan "sınav kutuları muhafaza odaları"nın güvenliği, özel kilit sistemi ve emniyet ile jandarma güçlerinin, 24 saat esasına dayalı tuttuğu nöbetle sağlandı. Güvenlik tedbirinin, evrakların sınav merkezine dönüşü aşamasında da alınması için tedbirler alındı. Bu çerçevede, tüm araçlar gidiş ve dönüşlerinde GPS ile sürekli takip edilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir