Yılmaz'dan yeni müfredat açıklaması

Müfredat değişikliğinin canlılığın devamı için zorunlu olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, Atatürk'ün hayatı ve inkılaplarına yeni müfredatta yeterince yer verilmediğine ilişkin iddialara yanıt verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda müfredat ile ilgili söz aldı. Yılmaz, kürsüde yaptığı konuşmada, müfredat değişikliğini canlı organizmaya benzeterek, "Öğretim programları bireysel, toplumsal, bilimsel yaşanmakta olan değişim ve gelişime bağlı olarak belirli aralıklarla güncellenir. Canlılar içinde değişim canlılığın devamı için ana unsurdur. Organizma canlılığını yenilenmeye borçludur" dedi.

Atatürk'ün hayatı ve inkılaplarının yeni müfredatta yeterince yer almadığı şeklindeki iddialara da yanıt veren Yılmaz, "Bu müfredatta Atatürk’ün üstün askeri yetenekleri, devlet adamlığı, inkılapçı niteliklerini öğrenerek, öğrencilerimize onun kişilik özelliklerini örnek almasını istiyoruz. Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen Türk inkılabının anlamını ve önemini kavramasını istiyoruz. Laik, demokratik, ulusal, çağdaş değerleri yaşatmaya istekli olmasını istiyoruz. Atatürkçü düşünce sisteminin bir savunucusu olmasını istiyoruz. Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsetmek istiyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir