27. Akbank Caz Festivali'nin yeni biletleri satışta

27. Akbank Caz Festivali, 3 - 19 Kasım 2017 tarihlerinde şehri cazın farklı renkleriyle kucaklayacak. Etkinlik kapsamında yeni konserlerin biletleri de satılmaya başlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tıpkı bir karınca gibi yaz aylarından kışın hazırlıklarını yapmak gerek… Sonbahardaki etkinliklerin biletlerini almak da bunlardan birisi… 27. Akbank Caz Festivali, 3 - 19 Kasım 2017 tarihlerinde şehri cazın farklı renkleriyle kucaklayacak. Festivalin geçtiğimiz ay açıklanan ilk konserleri Abdullah Ibrahim & Ekaya & Hugh Masekela, Bonobo, Wolfgang Muthspiel Trio, Henri Texier & Hope Quartet ve Ala.Ni'nin ardından yeni konserlerin biletleri de satılmaya başlandı. Bu sanatçılar, Red Baraat, Nicol Cruz, Daniel Herskedal, Marius Neset, Amina Figarova Sextet, Alfredo Rodríguez, Emir Ersoy Quartera feat. Türkü Turan…

27. Akbank Caz Festivali kapsamında Acid Jazz'ın önemli isimlerinden Red Baraat, 4 Kasım 2017 Cumartesi günü Babylon'da caz, hip-hop, rock, funk, üflemeliler, klasik Hint müziğinden oluşan bir repertuar sunacak.

Nicola Cruz 4 Kasım'da

Fransa doğumlu Ekvadorlu prodüktör ve müzisyen Nicola Cruz, 27. Akbank Caz Festivali'nde 4 Kasım 2017 Cumartesi günü Babylon'da yeniden Türk hayranlarıyla buluşacak.

Dört yıl önce Norveç halk ezgilerini Avrupa kilise müzikleriyle harmanladıkları Neck of the Woods albümü ile Akbank Caz Festivali'nde sahne alan Norveçli tubacı ve besteci Daniel Herskedal ile enstrümantalist ve besteci kimliğiyle cazın geleceğini şekillendirecek 25 genç isim arasında gösterilen Saksofoncu Marius Neset, 4 Kasım 2017 Cumartesi günü Akbank Sanat sahnesinde 27. Akbank Caz Festivali takipçileriyle olacak.

Bakü doğumlu piyanist ve besteci Amina Figarova'nın Belçikalı flütçü eşi Brat Platteau ile birlikte kurduğu Amina Figarova Sextet, 27. Akbank Caz Festivali kapsamında ilk kez Türk dinleyicisiyle buluşacak.

Amina Figarova Sextet, 12 Kasım 2017, Pazar günü Cemal Reşit Rey sahnesinde verecekleri konserde, klasik müzik disiplinini hareketli ritimler ve parlak armonilerle birleştirdikleri 13. albümleri Blue Whispers'dan ezgiler seslendirecek.

Kübalı piyanist

Quincy Jones'un 2006 yılında Montreux Jazz Festivali'nde keşfettiği Kübalı caz piyanisti ve bestecisi Alfredo Rodríguez, geçtiğimiz yıl yayınlanan üçüncü albümü Tocoror'nun dünya turnesi kapsamında 27. Akbank Caz Festivali'ne konuk oluyor. Babylon'da 14 Kasım 2017 Salı günü gerçekleştirilecek konserde Quincy Jones Presents Alfredo Rodríguez Trio, festivalcilere Bach'tan flamenkoya, Afrika müziğinden tango ve hatta rock' a uzanan bir müzik deneyim yaşatacak.

Piyanist ve besteci Emir Ersoy'un Grammy ödüllü davulcu Robby Ameen'in teşvikiyle kurduğu Quartera, 15 Kasım 2017 Çarşamba günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde verecekleri konser ile 27. Akbank Caz Festivali'nin konuğu olacak. Konsere Türk Sineması'nın genç yeteneklerinden Türkü Turan da vokaliyle katılacak.